saxion gebouw

studieopdracht

Op dit moment is het gebouw ingevuld door het Saxion (hogeschool). De opdracht was om naar aanleiding van analyses een nieuwe functie te bepalen. De nieuwe functie die ik aan dit pand heb gegeven is een evenementenhal met vergader- en conferentieruimtes, een restaurant en een hotel.

Het grootste deel van het gebouw wordt met elkaar verbonden door middel van een vide. Hierin zit een soort podium/trap, deze kan als extra zitruimte gebruikt worden in het restaurant. In het midden van de tribune is een opening. Vanaf hier kom je het restaurant binnen. Eerst zie je dus vrijwel niks maar daarna kom je in een grote open ruimte.

De vide vormt de basis van het ontwerp. Alle functies zijn hier omheen ontworpen. Het hotel is een verdieping hoger en deze staat hier los van. Dat is een bewuste keuze, omdat dit een plek is om je terug te kunnen trekken. Het hotel heeft een aantal verschillende standaard kamers. Er zijn kamers met losse 1-persoons bedden, er zijn kamers met een soort bedstee stapelbed en er zijn kamers met een vast 2-persoons bed. Op deze manier zit er voor iedereen wat bij. De meeste kamers hebben losse bedden, omdat dit het beste aansluit bij de vergaderfunctie.

project

Te herbestemmen schoolgebouw
Studieopdracht

 

omvang

– m²

oplevering

N.v.t.
Leerjaar 2017/2018

“Creativityis contAgious, pAss it on”

– Albert Einstein

contact opnemen?

Met dit contactformulier neemt u snel contact met mij op.

Studio Vijverberg
06 - 22286854
Naaldwijk