hotelsuite

studieopdracht

Aan de hand van een eigen gekozen locatie en een zelf gemaakt conceptobject heb ik deze hotelsuite ontworpen. Het ontwerp is gebaseerd op de hexagonale vorm, die je duidelijk terugziet in de vormgeving van de suite.

Ook het landschap was een inspiratiebron tijdens het ontwerpproces. De rust in combinatie met het ruige, maar ook de vlakke gedeeltes in combinatie met heuvelachtige gedeeltes. Dit vormen allemaal contrasten. Daarom is dit een uitgangspunt voor de suite geweest. Naast de contrasten binnen het landschap moest de suite ook een contrast gaan vormen met de omgeving. Dit heb ik gedaan door het exterieur en interieur van de suite strak en modern te maken ten opzichte van het ruige en organische landschap.

Verrassend aan het ontwerp is het hoogteverschil. In eerste instantie zie je niet van buiten dat de suite een flink niveauverschil heeft, dit zie je pas als je binnen komt. Door het hoogteverschil van de duinen kan je in het lage gedeelte ook zo naar buiten zonder een trap op of af te moeten.

project

Hotelsuite
Studieopdracht

 

omvang

Ca 20 m²

oplevering

N.v.t.
Leerjaar 2016/2017

“Creativityis contAgious, pAss it on”

– Albert Einstein

contact opnemen?

Met dit contactformulier neemt u snel contact met mij op.

Studio Vijverberg
06 - 22286854
Naaldwijk